| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
early
|
Tarih: 04 01 2008 , 2008 9:25 Mesaj konusu: Nikon D40x (?) |
|
|
Merhaba arkadaşlar,
Nikon D40x almak üzereyim fakat bir sitede okuduğum yorum beni almaktan neredeyse vazgeçirdi...
( D40 (veya 10mp D40x)'in en büyük eksisi gövdeye dahil otofokus motorunun olmaması. Bu da Nikon'un lens yelpazesinde bulunan sadece AF-S/AF-I lensleri kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Yani ileride lens takviyesi yapmayı düşünürseniz (makro, tele-zoom, geniş açı vs..) uygun lens bulma ihtimaliniz hayli düşük. Üzerindeki 18-55mm ile yetinirim derseniz (-ki bu işe meraklıysanız çok zor), boyuna göre iyi bir makinedir o ayrı. )
Deyim yerindeyse tam makineye odaklanmıştım vazgeçmek de istemiyorum :)) Söylenenler doğrumudur yardımcı olursanız çok sevinirim...Tavsiye edebileceğiniz başka hangi modeller olabilir şimdiden teşekkürler... |
|
| Başa dön |
|
 |
Hasan Site Admin

|
Tarih: 04 01 2008 , 2008 10:32 Mesaj konusu: Nikon D40 ve D40X AutoFocus Lensler kullanır |
|
|
Edindiğin kaynak dogrudur:
Nikon D40 ve D40X sadece Auto Focus AF-S or AF-I lensler ile kulanılıyor.
Çünkü: Diğer Nikon kameralarda orneğin Nikon D80 de Auto focus saglayan motor makinanin içineden olmasına karşın, D40 ve D40Xlerde bu motor söz konusu lenslerin içine alınmıştır.
18-55mm yerine AF-S DX 18-155mm objektif ile değiştirebilirsen seni uzun süre başka objektiflere gerek kalmadan idare edebilir. |
|
| Başa dön |
|
 |
|