SSSSSS   AramaArama    Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Fotograf makinasi tamiri
Sayfaya git Önceki  1, 2

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    fotograf.net Forum Ana Sayfa -> Tamirci Köşesi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
felix-71
Uzman
Uzman

MesajTarih: 12 10 2003 , 2003 9:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sayin murat bey
sizi bu tip sorularla mesgul etmek istemezdim ama bir sormadigim siz kaldiniz .
ankara md-m42 adaptoru satilan bir yer biliyormusuz yoksa boyle seyler turkiyede satilmiyor mu ? cunku yaklasik 9-10 tane ikinici el makine satan ve tamirini yapan yer gezdim ve bir sonuca ulasamadim. hicbiri de nerden bulabilecegim konusunda bir tavsiye veremedi ...
ve eger varsa fiyati ne kadardir ( amerika ebayda 6 dolar falan sifiri)
tesekkurler...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Murat

MesajTarih: 14 10 2003 , 2003 5:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba,
    Bahsettiginiz adaptör için bölümümde yayinladigim \"Ankaradaki arkadaslara...\" basligindaki  Sn.Engin Karabulut\' a sorabilirsin kendisinde yoksa bile sana bulur. Selamlar....               Murat Özdemir     

Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Murat

MesajTarih: 22 12 2003 , 2003 7:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

selamlar... yaklasik 1 yildir kulladigim minolta xd7 makinemin pozometresi bazen çalismiyor... eger vizörünü biliyorsaniz anlatayim... kullanilan moda göre sag da dikey olarak ensatantane yada diyaframin göründügü kisim vardir ya.. iste orada ben hangi ayari kullanirsam kullanayim, hangi enstantane yada diyaframi seçersem seçeyim, gene de en alttaki ok yaniyor sadece...yani sanki&nbsp;isik&nbsp;çok yetersizmis gibi gösteriyor..son bir aydir iki yada üç kez yapti bunu... \"a\" ve \"s\" auto ayarlarina getirip tekrar \"m\" manuel ayarina aldigimda pozometre düzeliyor... makine çok çok temiz ve simdiye kadar en ufak bir sorun çikmamisti...pilleri yeni onu kontrol ettim ama baska benim yapabilecegim bir sey var mi.? bu önemli bir arizamidir.? ilerde daha kötü olabilir mi? ve tamiri nasil bir seydir, basitmidir komplikemidir.? çünkü makinenin içinin açilmasi gibi seyler benim canimi sikiyor biraz... simdiden tesekkürler..<Message>
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Murat

MesajTarih: 22 12 2003 , 2003 7:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

&nbsp; Merhaba,
&nbsp;
&nbsp;Sorununu okuduktan sonra notlarimi inceledim .Yaklasik 5 sene önce böyle bir ariza ile karsilasmisim.
1_Makinen açilacak (insanlarda ameliyat oluyor :)&nbsp; )
2-Makinenin içinde pozometreyi süren (kontrol eden) Op-amp var onun gerilim devresindeki mercimek kondansatör vasfini kaybetmis ve beraberindeki direncin (normalde % 5 dir ) tolerans degerini büyütmüstür.&nbsp;Yani iki minik eleman arizali...zaman zaman pozometrenin normallesmesi mercimek kondansatörü senin manuale aldiginda referans degere ulasmasindan kaynaklaniyor.(Eminim bu anlattiklarimdan &nbsp;hiç bir sey anlamadin:) sirf seni rahatlatmak için yazdim...
3-Ankarada&nbsp;arkadasim Mehmet KÖSE var (kizilay meydaninda gimayi biraz geçince orda INCE han var yani Denizbankin üstü .8 kata çik Techno Kamera telefonu 0 312 424 00 21 o minoltanin yetkili servisi makinani ona götür benim de selamimi söyle...
Selamlar.. Murat Özdemir&nbsp;&nbsp;&nbsp; www.burukay.com&nbsp;&nbsp;
Başa dön
Murat

MesajTarih: 07 01 2004 , 2004 12:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

[size=3]
<SPAN>FUZZY MODE:Kamera sarsintisini .karanlik çikan fotograflari unutun.”fuzzy mode”da yerlesik microcomputer mesafeyi ,enstantane hizini ve flasi ayarlayarak. Her ortamda en <xml><o></o>
ideal fotograf çekimini saglar.<o></o>
PORTRAIT MODE:Bu mod’da kamera portre çekimleriniz için en ideal mesafeyi otomatik ayarlayacaktir.<o></o>
STEP ZOOM MODE:Tripod kullanarak ,Kamera ard arda fotograf çekecektir.tabi ki.Auto-Focus her çekim için otomatik olarak ayarlidir.<o></o>
INTERVAL SHOOTING:Tripod kullanarak, çiçegin açisi veya günesin dogusu /batisi gibi zaman araliklarinda degisim<SPAN>&nbsp; gösteren bir konunun çekiminde ,kameranin bu özelligi kullanarak yaratici fotograflar çekebilirsiniz.<o></o></SPAN>
MULTI-EXPOSURE SHOOTING:Tek pozda birçok imaji kombine ederek,yaratici ve olagan fotograflar elde edebilirsiniz.<o></o>
BULB MODE:Isil isil gece manzaralarinin ,bulb, özelligini kullanarak en ideal fotograflarini çekmek çok kolay. <o></o>
AUTO-FLASH:kamera isik seviyesini algilayarak, flasin gerekli olup olmadigina karar verir.Eger gerekliyse,flas otomatik olarak devreye girer.<o></o>
RED EYE REDUCTION:Asil flastan önceki bir önflas sayesinde, gözlerdeki gece kirmiziligini minimuna indirir.<o></o>
FILL-IN FLASH (daylinht):Etraftaki isik çok güçlüyse, fill-in flash, sayesinde karanliktaki bölgeleri aydinlatarak , isik dagilimi dengeli fotograflar elde edebilirsiniz.<o></o>
FILL-IN FLASH (slow speed synchro flash):Gece<SPAN>&nbsp; çekimlerinde,karanlikta kalan arka manzarayi da görüntülemek istiyorsaniz , bu özelligi kullaniniz.<o></o></SPAN>
FLASH-OFF:Duygulu bir atmosfer yaratmak için .flas –off, seçenegini kullanabilirsiniz.<o></o>
EXPOSURE COMPENSATION:Etraftaki isik durumuna göre ,otomatik olarak dogru ayari seçer.Bununla birlikte otomatik ayar yapabilirsiniz.<o></o>
MULTI-BEAM AUTO FOCUS:Eger fotograf konusu pozun tam ortasinda degilse ,bu sistem sayesinde dogru odaklama<SPAN>&nbsp; saglanir ve odaklama hatalari önlenmis olur.<o></o></SPAN>
SNAP MODE:Bazi konularin çocuklar veya hayvanlar gibi ,normal bir Auto –focus<SPAN>&nbsp; kamera ile fotograflarinin çekilmesi zordur .”snap Mode “ ile hareket halinde olan konularin odaklanmasinda Auto-Focus sisteminden daha iyi bir odaklama saglanir .<o></o></SPAN>
INFRARED AUTOMATIC FOCUSING WITH FOCUS LOCK:Kizilötesi isinlarda yaptigi odak kilitlemesi sayesinde ,mükemmel netligi<SPAN>&nbsp; yakalar.<o></o></SPAN>
MANUAL FOCUS:Bu özelligi akvaryumdaki baliklar gibi ,odaklamanin zor oldugu konularda seçebilirsiniz.<o></o>
SELF-TIMER ,DOUBLE SELF –TIMER:”Self –Timer”ile deklansöre bastiktan çekimin gerçeklesmesine kadar olan 10 sn.gecikme ,çekimi yapanin da poza katilmasini saglar isigiyla da ne zaman gülümsenecegini bildirir.,Double Self-Timer,i seçerek ikinci bir sürpriz poz yakalayabilirsiniz.<o></o>
2SEC.DELAYED SHUTTER RELEASE:Bu seçenekte ,fotograf deklansöre bastiktan 2 sn.sonra çekilmis olacagindan deklansöre basarken meydana gelebilecek sarsinti önlenmis olur.<o></o>
REMOTE CONTROL:Uzaktan kumanda sayesinde ,deklansörü bastiktan 2sn. sonra çekilmis olacagindan ,deklansörü çalistirilabileceginizden ,kendi fotografinizi da<SPAN>&nbsp; çekebilirsiniz.<o></o></SPAN>
DIOPTER AD JUSTER:Vizörden bakarak ve vizördeki ,Dlopter kontrol, dügmesini saga veya sola kaydirarak ,ferdi görüs kosullariniza en uygun ayari saglayabilirsiniz.<o></o>
MACRO PHOTOGRAPHY:Yakin çekimler için kullanilir .Eger kamera konuya çok yakin ise Auto-focus ,isigi yanar , ve enstantane kilitlenir.Böylece pozun ziyan olmasi önlenir.<o></o>
LANDSCAPE<SPAN>&nbsp; MODE:pencereden çekim yaptiginizda ,kameranin camda odaklanmasini önleyip ,fotograf konusunun odaklanmasini saglar.<o></o></SPAN>
PANORAMA PHTOGRAPHY:Bu seçenegi manzara veya<SPAN>&nbsp; grup fotograflari gibi ,genis görüs açili fotograf çekimlerinde kullanabilirsiniz.<o></o></SPAN>
AUTO POWER OFF:Makine 3dakika içinde kullanilmadiginda ,objektif<SPAN>&nbsp; kapagi otomatik olarak kapanir.<o></o></SPAN>
DATE BACK:Otomatik olarak her fotografin üzerine tarih yazar.<o></o>
AUTO FILM LOAD-ADVANCE-REWIND:Arka kapagi kapattiginizda , film otomatik olarak ilk poza gelir. Ayrica ,film bittinde otomatik olarak geri sarar. Filmin yarisini geri sarmak da mümkün.<o></o>[/size]</SPAN>
Başa dön
aziz

MesajTarih: 13 01 2004 , 2004 8:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba
murat bey sitenizde hata olusmus galiba.size yazamiyorum
Başa dön
Murat

MesajTarih: 13 01 2004 , 2004 5:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

&nbsp;
Merhaba
Web sitem yeniden yapiliyor.Henüz yüklenmedi. <a>www.odabastekstil.com/burukay</A> adresinde sitenin taslagi var ama bana <a>muratelektronik@yahoo.de</A> mail adresine yazabilir veya buradan özel mesaj atabilirsiniz.
&nbsp;
Başa dön
Murat

MesajTarih: 17 02 2004 , 2004 6:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Merhaba ,
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Canon AE 1 benim tamir etmekten cok hoslandigim bir makinadir.Zaman zaman kilitlenir ve çalismaz oldugu dogrudur bu gibi durumlarda kurma kolunu kesinlikle zorlamayin makinanin alt kapagini açin <a>www.burukay.com</A> \'da tamir asamalari bölümünde üstteki soldan ikinci fotografda selenoid olarak isaretledigim yerdeki kolu tornavida ile hafifce ittirin (selenoidin agzindaki miknatisli uç) Hepsi bu...
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Hosçakalin....&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Murat Özdemir&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <a>www.burukay.com</A> /iletisim<Message>
Başa dön
Murat

MesajTarih: 18 02 2004 , 2004 10:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

<UL>
<LI>[size=15]Küçük çocuklarin ve hayvanlarin flasla resimlerini çekmeniz gerektiginde onlara en az 1.5 metre mesafede durun (flas isigi çocuklarda kalici göz hasarlarina neden olabilir.) <xml><o></o>[/size]</LI>
<LI>[size=15]Markasi, modeli ve özellikleri ne olursa olsun lütfen makinenizi kimseye emanet vermeyin.Atölyemizde \" bir tanidiga verilip de arizalanmis\"olarak gelen makinelerin sayisi azimsanmayacak kadardir.<o></o>[/size]</LI></UL>
[size=15]·[/size]<SPAN>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </SPAN>[size=15]Makinenizde asla Ni-Cd özellikli sarjli pil kullanmayin (özellikle dijital fotograf makinelerinde)<SPAN>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; telafisi çok pahali arizalara neden olursunuz ve ne yazik ki bu durum makinenizin garantisinin kalkmasina da sebeptir.Eger sarjli pil kullanmak zorunda iseniz pilinizin mutlaka Ni-Mh (nikel metal hydrit) ve en az 1700 mili amper güçte olmasi gereklidir. Bu konuda size bir marka önermem gerekiyorsa VARTA\'nin dijital fotograf makineleri için özel olarak ürettigi ve üzerinde \"For Digital cameras \"ibaresi bulunan pilleri tavsiye ederim.
Not: Ni-Mh pillerin sarj cihazi özeldir ve cihazin üzerinde Ni-Mh yazar. <o></o>[/size]</SPAN>
<UL>
<LI>[size=15]<SPAN>&nbsp;Fotograf makinenizi düsürmeyin ,çarpmayin, arabanizin torpido gözü vs. gibi günes altinda çok isinan yerlere koymayin bu gibi durumlarda makinenizin elektronik devrelerindeki lehimlerde çatlamalar olur.Ayrica dijital fotograf makinelerinizi uçak ile yolculuk yaptiginizda yaniniza aliniz.Uçagin kargo bölümünün basinç farkliliklari makinenizin ekraninin patlamasina neden olabilir.<o></o>[/size]</SPAN></LI>
<LI>[size=15]Makinenizin objektifini temizlik bezi, güderi gibi malzemeyle asla silmeyin. Mercegin yüzeyi hiç korumasiz oldugu için<SPAN>&nbsp; kolayca çizilir.<o></o>[/size]</SPAN></LI>
<LI>[size=15]Makineden filmi çikarttiginizda her defasinda genel temizlik yapin.Ancak benzin, aseton, alkol,deterjan,camsil<SPAN>&nbsp; gibi temizleyiciler kullanmaktan sakinin. En zararsiz temizlik malzemesi basinçli havadir. </SPAN><o></o>[/size]</LI>
<LI>[size=15]Makinenizin flasini isiniz bittiginde sarjli birakin. Aksi durumda, uzun süre çalistirilmayan flaslarin kondansatörü sagirlasir. <o></o>[/size]</LI>
<LI>[size=15]Cihaziniz normal boyutta pil kullaniyorsa, mutlaka alkalin pil kullanin. Isiniz bitince pili çikartmayi unutmayin. Pil akintisi cihaziniz için rutubetten daha zararlidir.Pili veya adaptörü makinenizden çikarmadan evvel makinenizi kapatin.<o></o>[/size]</LI>
<LI>[size=15]&nbsp;<o></o>[/size]</LI></UL>
[size=15]<SPAN>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Makinenizi rutubetten uzak tutun eger makineniz islandiysa ilk is hemen pili çikarin&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (makineniz =on=durumundaysa kapatmaya çalismayin!) bir fön makinesi ile kurutmaya çalisin ve en kisa zamanda servisinize gönderin Biz makinenizde gerekli ölçümleri yaptiktan sonra herhangi bir kisa devre olmadigina karar verirsek makinenize pil takar onu kontrol ederiz.<o></o>[/size]</SPAN>
<UL>
<LI>[size=15]<SPAN>&nbsp;Markasi ne olursa olsun zoom\'lu makinelerin arizalanmasinda en büyük neden sizin zoom yapmanizdir.Zoom makinenizin özelligidir ama ayni zamanda onun bas düsmanidir.Zoom yaparak makinenizin fleksible cord\'unun (takat tasima kablosu) bir zaman sonra kirilmasina neden olursunuz.Lütfen gerekmedikçe makinenizin zoom fonksiyonunu kullanmayin.<o></o>[/size]</SPAN></LI></UL>
<UL>
<LI>[size=15]<SPAN>&nbsp;SLR (ayna refleksli) makinelerde siklikla film takarken bas parmagin kayarak perdeye hasar vermemesine dikkat etmelisiniz.<o></o>[/size]</SPAN></LI>
<LI>[size=15]Makinenizi asla AÇMAYIN!!<SPAN>&nbsp; kapasitörde biriken akim sizi çarpabilir.Makinenizde sizin onarabileceginiz hiçbir bölüm yoktur.<o></o>[/size]</SPAN></LI>
<LI>[size=15]Fotograf makinelerinin onarimi ancak belli bir mesleki birikim ve özel teçhizatlarin yardimlari ile yapilabilir.Arizalanan makinenizi radyocu,televizyoncu gibi bizim meslegimizle ilgisi olmayan yerlere teslim etmeyiniz.[/size]<BR><BR><o></o></LI></UL>
Başa dön
Murat

MesajTarih: 01 04 2004 , 2004 8:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

&nbsp;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Merhaba,
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Bu gün size raw format hakkinda bilgi vermek istiyorum:
&nbsp;&nbsp;&nbsp; Dijital fotograf makineleri görüntüyü ccd araciligiyla alirlar bu ccd üzerinde renk süzgeçleri vardir ccd ler görüntüyü siyah ve siyahin tonlari seklinde görürler bu tonlar daha sonra yazilimlar ile renklere dönüstürülerek ve sikistirilarak kayit edilirler (JPEG ) artik bu resimler üzerinde degisiklik yapamazsiniz oysa RAW olarak tanimladigimiz formatta ise görüntü hiç islenmeden renk kodlari çözülmeden oldugu gibi kayit olur siz daha sonra yazilimlari araciligiyla fotografi renklendirirsiniz eger fotografta da hata varsa istediginiz degisikligi çok kolay olarak yaparsiniz ve hiç kaybiniz olmaz.Artik fotograf makineleri degindigim özelliginden dolayi RAW format seçenekli üretiliyor gelecekte ise tahminim sadece raw formatin kalacagidir. Selamlar Murat Özdemir&nbsp;&nbsp;&nbsp; <a>www.burukay.com</A>
&nbsp;
&nbsp;
Başa dön
Murat

MesajTarih: 30 04 2004 , 2004 6:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

<FONT>Merhaba,
Size bazi markalarla ilgili bilgi vereyim
Hp:Son zamanlarda garanti disi makine tamirinde istenen fahis onarim bedelleri konusunda daha bugün Hp yetkilisi Pinar Karadeniz ile görüstüm (Telefonu 0216 </FONT><FONT>5797900 ) bana uyguladiklari bir modelden bahsetti \"strep\" bu modele göre fotograf makinenin arizasi ne olursa olsun tamir bedeli 170 dolarmis (ister pil kapagi kirilsin istersede ekrani patlasin tamir parasi degismiyor ) avantaji makine tamir olduktan sonra 1 sene daha garanti kapsamina alin</FONT><FONT>iyormus( bunu zaten bizde kanun geregi vermek zorundayiz) Sizce bu servis anlayisi mantikli bir uygulama olabilir mi?
Ankarada türk metal sendikasinda çalisan
Sevket Durmaz in makinesinin ekrani kirilmis o da Hp servisine müracaat etmis kendisinden istenen</FONT><FONT> para 170 dolar olunca o da bana müracaat etti ayni makineyi biz 100 milyona tamir ettik ve adresine gönderdik) Adam bize tesekkür ettikten sonra söyledigi söz \"bir daha Hp ürünü mü? asla satin almam\"
gelelim Kodak markasina :
Bir keresinde bir kodak makine için bana bir parça lazim oldu Kodakin ithalatçisi Metropol sirketinden bir yetkilinin verdigi yanit aynen aktariyorum (hala kulaklarimda ) :Arkadas bizim makinelerimizi tamir etmeyin! siz tamir ettikçe biz yeni makine satamiyoruz. Yanilmiyorsam eger i</FONT>[size=12]s[/size]<FONT>mi Kaan afacan olacakti bu yetkilinin

Olympusa gelince bu markanin türkiyede servisi yok formalite icabi Nimet abla piyango gisesinin karsisinda benimde arkadasim olan Sunay erden i servis diye göstermisler ama adama ne parça veriyorlar ne de software sebebine gelince olympusun yetkili servisi olabilmek için yaklasik 40000 dolarlik yatirim yapmak gerekiyor (alet edevat olarak) sadece oly</FONT><FONT>mpus markasi için de o yatirimi kimse yapmaz! zira rantabl degil bu nedenle olympuslar en yakin çekoslavakyaya gönderiliyor...

Pentax ise kesinlikle dijital makinalari için servislik yetkisini türkiyeye vermiyor Temsilcisi Orhan Bükey bu konuda çok çaba harcadi ama sonuç olumsuz oldu Pentaxlar Hollandada tamir oluyor Bu iki marka için garanti süresince bir problem yok ama </FONT><FONT>garanti disi olunca ne yapacaksiniz? kargo, tamir masraflari ,havale ücreti vs. vs. ?
Sony de ise durum daha farkli onlarin cihazlari önceden programlanmis gibi sanki hep satin aldiktan 3-4 sene sonra bozuluyor özelliklede garanti süresi dolunca :)Servise gittiginizde size çikarilan faturada ikilem yasarsiniz yenisini mi alayim tamir mi ettireyim diye.
Bizim kültürümüzde \"evladiyelik\" kavrami vardir.Biz satin aldigimiz bir mali uzun yillar kullanmak isteriz oysa günümüzde teknoloji kiralama trendi yasaniyo</FONT><FONT>r.Mali satin aliyorsunuz ve o mala biçilmis ömür kadar onu kullaniyorsunuz sonra onu atip yenisini aliryorsunuz Bunu yazicilar ile örnekleyebilirim:Yazicinizin en can alici parçasi kartusudur kartus bozuldugu zaman yenisini almak istediginizde birde farkedersiniz ki yazici kartustan daha ucuz ve çaresiz yeni bir</FONT><FONT> yazici alirsiniz.

Sonuç olarak makine alacaksaniz su markalardan sasmayin:
Sigma (benim favori makinem) Canon, Nikon , SAMSUNG (merkez servisi ben oldugum için torpil geçtim:-) ) Sanyo (servisligin</FONT><FONT>i</FONT><FONT> biraktim ama cidden iyi makine ) Daha yeni inceledim: Toshiba Konica (servisi Ahmet Akdag)
Not Fuji hakkinda fikir beyan edecek kadar bilgi sahibi degilim.

Hepinize kucak dolusu sevgiler.. Hosçakalin&nbsp; Murat Özdemir www.burukay.com
</FONT>
Başa dön
gezer

MesajTarih: 22 04 2006 , 2006 11:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bende bir tane zenit 19 var. deklansör basilmiyor. arasira neyine denk geliyorsa basabliliyorum, sonra bir daha olmuyor. makinanin üst kapagini açmak için vidalari bulamadim.
Başa dön
jazzbass26

MesajTarih: 19 01 2007 , 2007 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

iyigunler. nikon d50\'lim var. alali yaklasik 8 ay oldu. sanirim flashi bozuldu. zaten pek flash kullanmiyorum. bu gun foto cekerken flashli bir poz cektim. calisti ama sonra birdaha hic calismamaya basladi. icindeki lambasi mi yandi acaba. flash hakkinda fazla bir bilgim yok. bu konuda beni aydinlatabilirseniz cok sevinirim...
Başa dön
Murat

MesajTarih: 21 01 2007 , 2007 4:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Fotograf makinelerinin flas lambasi diye bir seyi yoktur senin kastettigin x-tüpüdür ve bir anot-katot dan olusur bu nedele arada bir flaman olmadigi içinde bu tüpün bu kadar çabuk bozulmasida söz konusu olamaz..Makineni teleoptik servisine gönder.
Başa dön
seboist64

MesajTarih: 07 03 2007 , 2007 4:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Iyi günler Murat bey,<br>
bir profesyonele derdimi nasil anlatacam bilmiyorum suan,<br>
Canon A530 kullanicisiyim(dim), makinem objektifi açikken yere düstü ve açik objektif öylece kaldi, yani ne açiliyor ne kapaniyor yarim kaldi.<br>
Objektifi hassas biçimde saga sola oynattim ama sonuç yok.<br>
Makina \"objektif hatasi\" veriyor.<br>
Bulundugum ilde teknik servis yok. Bana yaklasik bir tamirat maliyeti söylerseniz size göndermeyi düsünüyorum.<br>
Forumdaki cevaplarinizdan anladigim kadariyla oldukça ilgilenen bi yöneticisiniz.<br>
Simdiden tesekkürler.<br>

En son seboist64 tarafından 16 04 2008 , 2008 1:04 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Murat

MesajTarih: 07 03 2007 , 2007 4:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tevfik bey merhaba,<br>
Makinenizin tamiri 70 ila 95 ytl arasinda bir rakkam tuitar.Bu gibi durumlarda objektif ile oynamak yapilan is ne kadar hassasiyetle yapilirsa yapilsin makineye zarar verir. adres bilgilerime www.burukay.com \' dan ulasabilirsiniz.
Başa dön
vona

MesajTarih: 28 06 2007 , 2007 5:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba .Alti ay önce samsung 630 dijital fotograf makinasi aldim.Nasil oldu bilmiyorum makinanin LCD monitörü kirilmis Servise gittim garanti kapsaminda degil dediler.Tamir için istedikleri ücret makinaya verdigim paranin yarisi kadar, tabi sasirdim,yaptiramadim ,fiyat bana yüksek geldi.Bulundugum yerde de bu isi yapan bir is yeri var.Dolasirken Sizin sitenizi gördüm.Bana bu konuda, fiyatla ilgili bilgi verirseniz memnun olurum.Simdiden tesekkur ederim.<br>
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    fotograf.net Forum Ana Sayfa -> Tamirci Köşesi Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız